Powstała ona w już istniejącej pracowni cukierniczej. Pomieszczenie zostało jednak gruntownie zmodernizowane. Obecnie miejsce praktyk zawodowych jest nowoczesne, wyposażone w specjalistyczny sprzęt. Warto dodać, że pracownia wyposażona została w nowoczesną technologię, która umożliwia poszerzenia oferty edukacyjnej placówki o zawody deficytowe w sektorze usługowym, np.: kucharz, piekarz, kelner. Podczas uroczystości zaproszeni goście mogli skosztować przygotowanych w nowej pracowni i na nowym sprzęcie kruchych ciasteczek z cukrem.
W uroczystości wzięli udział przedstawiciele samorządu powiatowego, dyrektorzy szkół i placówek powiatowych, ks. prałat dr Aleksander Gendera. Nie mogło oczywiście zabraknąć dyrekcji ZSS Doroty Walczak oraz Magdaleny Snadnej, nauczycieli uczących zawodu i uczniów kształcących się w zawodzie cukiernik.
Uroczystego przecięcia wstęgi dokonali zaproszeni goście wraz z dyrektor szkoły, a ksiądz prałat dr Aleksander Gendera poświęcił nowo otwartą pracownię.
Modernizacja odbyła się w ramach projektu „Inteligentne Specjalizacje w Powiecie Krotoszyńskim – adaptacja pomieszczeń i wyposażenie pracowni w szkołach prowadzących kształcenie zawodowe”.
Poprzednia
Następna