iKrotoszyn.pl reklamy
Wydarzenia

Co można zrobić z dziczyzny?

2019-03-05 08:03:00
Dwuosobowe zespoły stanął w szranki kulinarne w ramach Mistrzostw Polski w Dziczyźnie. W fachowe ręce zawodowych kucharzy trafi comber z sarny. Zawody odbędą się 15 marca w pałacu w Orli.

Konkurs poświęcony jest pamięci zmarłego przed rokiem właściciela firmy Las-Kalisz i wielkiego pasjonata kuchni z dziczyzny - Mariana Tarnawskiego.
 
W trakcie samej imprezy podziwiać można będzie nie tylko pracę znakomitych uczestników, ale również wiele dowiedzieć się na tematy związane z łowiectwem czy kuchnią myśliwską, a także spotkać takie autorytety w dziedzinie kulinarnej jak:
 
Adam Chrząstowski (felietonista Food Service oraz adamchrzastowski.natemat.pl, prowadzący kulinarne programy telewizyjne, wiceprezes Stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna, Head Chef Bocuse d’Or Academy Poland, szef kuchni oraz współtwórca restauracji wielokrotnie nagradzanych w przewodnikach Michelin oraz Gault & Milleau),
 
Paweł Salamon (zdobywca prestiżowego wyróżnienia w międzynarodowym kulinarnym Żółtym przewodniku Gault & Millau 2015, 2016, 2017 oraz 2018r., uczestnik wydarzenia Goût de France 2016r., 2017 r., nominowany do statuetki Hermes 2016 r., zdobywca tytułu wielkopolskiego kucharza roku 2016 w konkursie kulinarnym im. Rafała Jelewskiego, zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski 2016r. a zarazem najwyższego trofea kulinarnego w Polsce, zdobywca wyróżnienia w kategorii Młody Talent 2017 r podczas Gali 100 BEST Restaurants Poland),
 
Mariusz Pieterwas (właściciel i szef kuchni w gdyńskiej restauracji Krew i Woda od 2015 r., którą otworzył wraz z żoną po wielkim sukcesie małego bistro Multi-Food, w krajach Europy zachodniej, doskonalił swoje umiejętności między innymi w wyróżnionej gwiazdką Michelin restauracji Bohemia na Jersey na kanale La Manche, był szefem kuchni hotelu Bella Luce na wyspie Guernsey, Executive Chef dwóch restauracji w Walii The Lamb Inn oraz Candy Licensed Restaurant jednocześnie, zastępca szefa kuchni w Milton Hill House **** w Oxfordzie oraz Szef kuchni w Londyńskim The Swan, szef kuchni w Niemczech w restauracji Zur Sonne we Frankfurcie),
 
Jaroslav Orsevski (pracował przez kilkanaście lat jako Szef Kuchni na Litwie i Irlandii, certyfikowany sędzia na konkursach kulinarnych przez WACS, uczestnik międzynarodowych konkursów kulinarnych takich jak World Culinary Cup 2014. IKA Culinary Olympics 2014, 2016, World Culinary Cup 2018 w których wielokrotnie stawał na podium), Piotr Mielczarek (odbywał szkolenia oraz praktyki w renomowanych miejscach: w Ashanti International School of Culinary Arts, Le Cordon Bleu w Londynie, w Kurt Scheller Academy, Dominique Ansel Bakery London, juror wspierający sędziów technicznych w Kulinarnym Pucharze Polski 2018r.).
Całą imprezę poprowadzi Wojciech Charewicz - autor wielu książek kulinarnych, dziennikarz, podróżnik, myśliwy, wędkarz, a przede wszystkim kucharz.
 

 

 



Czytaj również

MALINOWY ZAKĄTEK
4yourcar - Sklep Motoryzacyjny w Krotoszynie
Polub nas na Facebooku - ikrotoszyn.pl
REKLAMA W DODATKU
CONDITOR UBEZPIECZENIA KROTOSZYN
OSK AS Krotoszyn | Maria i Zenon Maśniakowie | Kursy na prawo jazdy | Kategorie AM, A1, A2, A, B, E/B
Kurczak z rożna | Smażalnia ryb | Imprezy | BAR u ŻABY - Koźmin Wlkp.