Jedliście cytrynową zupę rybną z białym winem i jesiotrem marynowanym lub trójkąciki z nadzieniem z karpia, sandacza z grzybami? Możecie spróbować tych i innych pyszności na październikowych nowościach kulinarnych w ramach wydarzeń Dni Karpia.
W czterech restauracjach Doliny Baryczy – Gospodzie 8 Ryb w Rudzie Sułowskiej, Karczmie Górecznik w Antoninie, Starym Młynie w Niesułowicach i Restauracji Lido w Antoninie możecie skosztować rybnych rozmaitości TYLKO w październiku i TYLKO w tygodniu. Laureaci Mistrza Karpia zaserwują dania degustacyjne w wybranych przez siebie dniach tygodnia z ryb słodkowodnych Doliny Baryczy.
To nowa formuła kulinarnej uczty z karpiem w roli głównej wykreowana dla smakoszy naszych ryb. Można spotkać się ze znajomymi lub przyjść rodzinnie i popróbować ryb przygotowanych w różnych smakach.
Dlaczego październik? - Ponieważ trwają Dni Karpia, rybacy zaczęli już odłowy i dostępność ryb jest większa. Krótki łańcuch dostaw z gospodarstwa do restauracji oraz umiejętności kucharzy, którzy wygrali mistrza karpia gwarantują niezapomniane wrażenia kulinarne. Najlepiej zarezerwować stolik wcześniej bo zapisy już trwają i pierwsze rezerwacje już wpływają do restauracji – mówi menager Karczmy Górecznik.
A jakie wydarzenia, w ramach Dni Karpia, czekają nas w najbliższy weekend?
Źródło: Facebook/Dni Karpia
Poprzednia
Następna